“Анемия” же аз кандуулук – кеңири тараган оору. Аны көпчүлүк анча этибарга албайт экени талашсыз. Кандын курамында гемоглобин эмнеге азаят? Аны нормалдаштыруу үчүн кайсы азыктарды жеш керек? Дегеле, аз кандуулукка көңүл бурбай койсо, эмнеге алып келет? Ушул теманын алкагында гематолог Джакыпбаев Ормонбек Асанбекович менен сүйлөштүк.
«Гемоглобинди эч кандай тамак-аш менен көтөрүүгө болбойт» дейт гематолог
- Categories: ДЕН СООЛУК
Related Content
“Ажаан аялга эркек эмес, аял да чыдабайт” | Психолог
Автор
Айзада Тураркулова
17:17 14.12.2024
Самара Кеңешова: “Үлгүлүү жар болуп жүрүп, ажырашканымды элге кантип айтам деп ыйладым”
Автор
Айзада Тураркулова
19:37 22.10.2024
Урологдун жумушу уятпы? | Сапарали Сулайманов менен маек
Автор
Айзада Тураркулова
20:28 23.07.2024
“Простатанын аденомасы – климакс сыяктуу жаш өткөн кезде эркектерде кездешчү оору” | TV Шыпаакана
Автор
Айзада Тураркулова
22:01 21.07.2024
Баланын карышуусу (судороги) же талма. Кантип айырмалоо керек?
Автор
Акмарал Кубатбекова
16:29 24.11.2023